İstanbul 6 Şubesi

REFAH PAYI İÇEREN GERÇEKÇİ TEKLİF BEKLİYORUZ

7. Dönem Toplu sözleşme devam ederken Kamu işveren heyetinin ikinci zam teklifi beklentileri karşılamaktan uzak kalmıştır. Memur Sen Genel merkezin 81 ilde eş zamanlı olarak aldığı basın açıklaması kapsamında Memur Sen İstanbul İl başkanlığı olarak Aksaray Metro istasyonu önünde basın açıklaması yaptık. Kamu işveren Heyetinin 2024 ve 2025 zam tekliflerinin öngörülen enflasyon oranlarının çok çok altında kalması Memur Sen ve üyeleri olarak protesto ettik. Memur Sen’e bağlı 11 yetkili sendika teşkilatı ve üyeleri olarak çözümün Toplu Sözleşme masasında olduğunu Kamu İşveren Heyeti’ne duyurduk.

 

2 yıldır toplu sözleşme masasının toplanmasını, masanın dışında yapılan eksik ve yanlış düzenlemelerle bozulan gelir dağılımı adaletsizliğinin düzeltilmesini, sorunun bütün olarak görülmesini bekliyoruz.

Maalesef kamu işvereni bizim beklentimizi ve teklifimizin haklılığını hala anlayabilmiş değil. Kamu İşvereni ilk teklifini 2 puan artırarak %25’e çıkarmıştır. Bu ne demektir?    

Sorunlarınız çözülmesin,   Enflasyon baskınız devam etsin,                                                                                        Maaş artışlarınızı enflasyon farkı belirlesin demektir.  

Kısaca Kamu İşvereni diyor ki; 2023 yılında enflasyon %58 çıkacak.  Kamu görevlisi %25 enflasyon farkı alacak. Peki 2024 yılı için beklenti olan %33 oranına ilişkin neden anlaşılır ya da hak verilir bir cümle kurulmuyor.  Neden teklif hala beklentinin bile yakınına ulaşmıyor? Bu durum Kamu İşvereninin kendi verileriyle çelişmesi, kendi ifadeleriyle ters düşmesi ve kendi beklentilerini dahi görmemesi demektir.

Kamu İşvereninin bu teklifi ne rasyonel ve ne de gerçekçidir.  Emeğimizin karşılığını istediğimizi dile getirdik. Yoğun katılımın olduğu basın açıklaması “Alın terinden tasarruf olmaz… Emeğin karşılığı kısılarak bütçe büyümez”.  sloganlarıyla dağıldı