İstanbul 6 Şubesi

YÖNETİCİ BULUŞMALARIMIZI SARIYER İLE TAMAMLADIK

 Sarıyer İlçe Temsilciliğimizin tertip ettiği Okul Müdürleri toplantımızı Şehit Fatih Satır Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirdik.

 Sarıyer Kız İHL müdürü Cavit Erdem hocamızın Kuranı Kerim tilavetinin ardından Sarıyer İlçe temsilcimiz İbrahim Halil Kahraman'ın açış konuşmasını yaptı. Kahraman, İlçemize yeni atanan okul müdürlerine hayırlı olsun temennisinde bulunarak "Eskisiyle yenisiyle Sarıyer de tüm eğitim liderleri olarak öncelikle aile ortamını oluşturacağız, akabinde ise okullarımızda kurum iklimi oluşturarak bu aileyi hem pekiştireceğiz hem de büyüteceğiz" dedi.


Yoğun katılımın olduğu yönetici buluşmamızda Şube Başkanımız İdris Şekerci konuşmasına, "Şubemizin en ücra köşesinde, Kilyos 'undan Huzur mahallesine kocaman bir coğrafya parçasında sendikacılık yapmanın zorluğunu biliyorum. Buna rağmen iyi bir örgütlenme ile bizi bir araya getiren  İbrahim Halil Kahraman başkanımızın şahsında EBS Sarıyer İlçe YK'muzu tebrik ediyorum. Davete icabet ederek sizlere ayrılan yeri doldurduğunuz için hepinize Şube Yönetim Kurulu adına teşekkür ediyorum." dedi.

Şube Başkanımız Şekerci konuşmasına, "Sendikacılık bizim dünyamızda bir yönüyle iyiliklerin artırılması kötülüklerin azaltılması mücadelesidir. İyiliklerin artması için iyilerin örgütlenmesi  ve çoğalması gerekmektedir. Bu konuda  katkı sağlayan iklim oluşturan herkese teşekkür ediyorum.

 Pandemi aramıza mesafeler ördü, malesef iletişimlerimiz candan cana değil, camdan cama oldu. Artık bu süreç geride kalmıştır, birbirlerimizin jest ve mimiklerini gördüğümüz ve hemhal olacağımız bir sürecin içerisindeyiz." diyerek devam etti.

 Okul müdürlerinin beklentilerinin farkında olduklarını ve bekleyen sorunların çözümü için hem yerelde hem de genel merkez olarak çaba sarf ettiklerini dile getiren Şekerci, eğitim yöneticilerinin yüreklerine su serperek şu mesajları verdi. "Okul yönetici atama yönetmeliği bu haliyle  devam edemez. Beklentileri karşılayacak adil olmayan kriterleri ortadan kaldıracak değişim  kaçınılmaz hale gelmiştir.Çıraklık ve kalfalık  dönemi olarak iki dört yıla ilaveten aynı kurumda ustalık dönemi yeni bir dört yıla ihtiyaç vardır. İller arası yer değişikliği neticesinde yöneticiliğin sıfırlanması ve yeniden sınava tabi tutmak tecrübeyi yok saymaktır.  Bu konuda da adım atılması için çabalarımız devam etmektedir." dedi. 

 Eğitim Bir Sen  ve Memur Sen olarak yetkiyi ele aldığımız günden bu yana 1007  kazanımın altına imza attıklarını, eğitim çalışanlarını kronik bir çok sorununu çözdüklerini ve çözmeye de devam ettiklerini dile getiren Şube Başkanımız Şekerci,   sorunların çözüm adresinin  Eğitim Bir Sen olmaya devam ettiğini ifade etti.

 Şekerci, Eğitim çalışanlarının radara giren sürücü misali, göz açıp kapayana kadar vergi dilimine girdiğini bu konuda  vergi diliminin sabitlenmesi ya da emekliliğe ve taban aylığa yansımayan gelirlerin vergi matrahından da muaf olması gerektiğini  ve bunun mücadelesini verdiklerini ifade etti.

 Şekerci konuşmasına şu sözlerle devam etti, "1739 nolu Milli Eğitim Temel kanuna göre öğretmenlik bir ihtisas mesleğidir. Biz başından beri öğretmenlerimize nasıl kazançlar sağlarızın mücadelesini veriyoruz. Uzman ve Baş öğretmenlik 5. dönem toplu sözleşme teklifimizde olduğu gibi sınavsız ve süreye bağlı olmalıdır" dedi. 

Şekerci konuşmasının bitiminde, sendikacılığı maraton koşusuna benzeterek bazı kazanımların zaman içerisinde elde edileceğinin altını çizdi. 


"Sendikacılık örgütlenme işidir, başardıklarımızı sendikal örgütlülüğümüz sayesinde elde ettik. kazanacaklarımızı da  başta siz kıymetli okul müdürlerimizin desteği ve  güçlü örgütlü yapımız ile başaracağız" diyerek sona erdirdi.
 Sarıyer İlçemizdeki yönetici buluşmamız karşılıklı soru cevap faslı sonrası, emekliye ayrılan okul yöneticisi üyelerimiz Osman Aslan ve Didem Tosun 'a plaket takdim edilmesi ile sona erdi.