İstanbul 6 Şubesi

İYİLİKLERİN ARTIRILMASI İÇİN İYİLERİN ÖRGÜTLÜ OLMASI GEREKİR

Yılın ilk divan toplantısında Genel Sekreterimiz Talat Yavuz'u misafir ettik. 12-14 Ocak tarihleri arasında yapılan Genişletilmiş Şube Divanı'mıza Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz ile İlçe yönetim kurullarımız katıldı.  Pençe Kilit operasyon bölgesinde şehit olan askerlerimizin haberi ile hüzünle başladığımız toplantımıza Denetleme Kurulu üyemiz Şişli Nişantaşı Anadolu Lisesi Müdürü Ertan Demirtaş 'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 


Şehitlerimizin ruhuna ithaf edilen Kur'an Kerim tilavetinin ardından açış konuşması yapan Şube Başkanımız İdris Şekerci,  "Pençe Kilit operasyon bölgesinde şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet niyâz ediyor, başta şehit aileleri olmak üzere milletimize başsağlığı diliyorum " dedi. Şube Başkanımız Şekerci,  "Sendikal mücadelemizin temel dayanağı 'İyiliklerin artırılması kötülüklerin azaltılması" dır. Unutmayalım ki, kötülerin ve kötülüklerin kazanması için iyilerin seyirci kalması yeterlidir. Eğitim Bir Sen'in hikayesi mensuplarının aidiyetine bakmadan haksızlığa uğrayan her kimse karşısında olma düşüncesiyle başlamıştır. Merhum Akif İnan'ın 'Hangi düşüncede olursa olsun, hangi fikir kampı içerisinde yer alırsa alsın, onun bir insan olarak kabul görmesi, inancından dolayı horlanmaması lazım. İsterse benim inancımın tam zıddı olsun. Ben ona da hakk-ı hayat tanınmasının kavgacısıyım'  dediği gibi."

Şube Başkanımız Şekerci sözlerini 
"Ne mutlu bu mücadelenin içerisinde yer alanlara, ne mutlu bu uğurda taş üstüne taş koyanlara.." diyerek tamamladı.

Şube Divanımıza katılan Eğitim Bir Sen İstanbul 3 No'lu Şube Başkanı Erol Ermiş "Sözlerime kuruluşunda 'Altın Şube' diyerek yola çıktığınız güne atıfla başlamak istiyorum. Aradan geçen zaman gösterdi ki, Eğitim Bir Sen İstanbul ailesinin 6 No'lu şubesi  bu etiketinin hakkını vermiştir. Bu yıl Genel merkezimizin koyduğu hedefi İstanbul'da gerçekleştiren ilk şube olarak bunu bir defa daha ispat etmiştir. Hepinizi bu başarınızdan  dolayı yürekten kutluyorum " dedi. Divanımıza katılan 4 No'lu Şube Başkanı Bilal Duran konuşmasında, "Şube divanınızda bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Hepimiz aynı gaye için farklı şubelerde mücadele eden, birbirinin sevincine de üzüntüsüne de ortak olmak suretiyle kocaman bir aile olduğumuzu ortaya koymak durumundayız " dedi.

Uzun yıllar şubemizde değişik görevlerde bulunan ve Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü olması nedeniyle aramızdan ayrılan Sedat Işık 'ın veda konuşması sonrası, Şube Divanımıza katılan Genel Sekreterimiz Talat Yavuz kürsüye davet edilerek  Sedat Işık'a plaket takdim etti.

Genel Sekreterimiz Talat Yavuz, Şube divanımıza yaptığı konuşmasına "dünden bugüne bir çok sorunu çözdük ve çözmeye de devam ediyoruz" diyerek başladı. 1007 kazanıma imza atmış bir sendika ve konfederasyonun liderleri olarak  bize düşen ilk görev, yapılanların değersizleştirilmesine izin vermemektir.  Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren  yoğun bir gündem ile başladık. Türkiye'nin kritik seçim süreci ve sonrasında yapılan 7. Toplu Sözleşme dönemi derken Meslek Kanunu, müfredat tartışmaları ve bir taraftan yapılırken öte yandan yeni sorunlara neden olan parçacı yaklaşımların doğurduğu yeni problemlerin çözümü ile uğraşmak durumunda kaldık. Şube müdürü ve İl-ilçe müdürlerinin talepleri, müfettişlerin beklentileri, araştırmacı ve uzmanların özlük hakları, 4 yıllık fakülte mezunu çalışanların 3600 ek gösterge talepleri ve daha bir çok sorunun çözümü için yoğun çaba içerisine girdik. 

Okul müdürlerinin  üzerindeki yükün farkındayız. Sürdürülebilir olmaktan uzak projelerin baskısı altında aslî görevlerine odaklanamadıklarını da görüyoruz.  Külfet nimet dengesi gereği, özlük bakımından ortaya çıkan mağduriyetin giderilmesi gerektiğini her ortamda dile getiriyoruz. Divan toplantısı şartlarında tüm sorunlarımızı ve çözüm önerilerinizin tamamını konuşabilmek teknik olarak mümkün değil elbette. Ama şunu ifade etmeliyim ki, sorunları biliyoruz ve  her birinin çözümü için yoğun bir çabanın içerisindeyiz " dedi.

Genel Sekreterimiz Talat Yavuz'un konuşmasını tamamlamasının ardından soru cevap faslına geçildi. Öğretmen odalarında gündeme gelen talepleri içeren raporumuzu, Genel Sekreterimiz Yavuz'a ,İlçe temsilcilerimiz adına Beyoğlu İlçe temsilcimiz Abdulkadir Keskinoğlu takdim etti. 


Şube divanımız, Şube Başkanımız İdris Şekerci'nin misafir şube başkanları Erol Ermiş ve Bilal Duran ile birlikte Genel Sekreterimiz Talat Yavuz'a günün anısına hediye takdimi sonrası aile fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Şube divanımızın ikinci oturumunda Şube Başkanımız İdris Şekerci "Niçin Sendikacılık ve nasıl Sendikacılık?" soruları etrafında teşkilat eğitimine yönelik sunum gerçekleştirdi. 


Başarıya giden yolda en önemli üç unsuru 3İ formülüyle özetleyen Şube Başkanımız Şekerci,  İstişare, İstikamet ve İstikrarın önemine vurgu yaptı. "Şube yönetim kurulundan ilçe yönetim kurullarına kadar her yönetim kademesinde haftalık gündemli ve kayda alınan kararlar ile planlı çalışmak başarının sırrıdır" diyen Şekerci, "Sizden sonrakilere eğer bir geleneği miras bırakmak istiyorsanız kayıt dışı faaliyet anlayışına asla pirim vermemelisiniz, tüm çalışmalarınızı planlı ve bir program dahilinde yapmalısınız." dedi. Şube Divanına katılan tüm üyelerimiz divan gerçekleştirilen  konuşmaları ve çelikleşmeye yönelik şube başkanımızın yaptığı teşkilat eğitimi sunumu sonucunda okullarına dönerken sendikal mücadelede motivasyon kazandıklarını ifade ettiler.