İstanbul 6 Şubesi

YÖNETİCİ BULUŞMALARIMIZDA ADRESİMİZ BEYOĞLU OLDU

Beyoğlu İlçe Temsilciliğimizin düzenlediği Okul Müdürleri istişare toplantımızı Veysel Vardar Görme Engelliler Ortaokulunda gerçekleştirdik. 

Cemal Artüz İHO müdürü Enes Ercan Turan'ın Kuranı Kerim tilavetinin ardından İlçe temsilcimiz Abdülkadir Keskinoğlu açış konuşmasını yaptı. Keskinoğlu İlçemizde göreve yeni başlayan okul müdürlerine "Hoşgeldiniz" dedikten sonra,  fedakarca gayret gösteren Eğitim Bir Sen Beyoğlu İlçe yönetim kurulu üyelerini tanıttı.

 Keskinoğlu "Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz!.." parolasıyla okul müdürlerimiz ile ilçe yönetimimizin işbirliği sonucunda ilçemizde güçlü, etkili ve yetkili bir sendika anlayışı ortaya koyduk" dedi.

 İlçe Temsilcimizden sonra kürsüye gelen Şube Başkanımız İdris Şekerci, İlçemize atanan yeni okul müdürlerine başarılar diledikten sonra, yönetici atama yönetmeliği değişiklik gündemi üzerinde beklenti ve taleplerimiz hakkında değerlendirmede bulundu.  Her geçen gün okul yöneticilerine ekstra görevler yüklenilen ve adeta evrak köleliğine dönüştürülen okul müdürlüğü konusunda elini taşın altına koyarak görev yapan tüm yöneticilere teşekkür etti.

 Şekerci , "Pandemi dönemi iletişim ayarlarımızı bozarak yüz yüze olan samimi görüşmelerimizi olumsuz etkiledi. Biz bir STK olarak Beyoğlu ilçemizde aile ortamını yeniden canlandırmak istiyoruz. Bu amaçla gelmeyene gideceğiz, duymayana sesleneceğiz. görmeyene bakacağız" dedi. Şekerci bu amaçla Şube yönetiminin de desteği ile ilçe temsilciliğimizin Beyoğlu'ndaki okul ziyaretlerini sıklaştıracağını ifade etti.

 Şekerci programın heyecanın zirve yaptığı bölümde Okul Müdürleri ve okulların sorunlarına değinerek "Yönetici atama yönetmeliğinde değişiklikler yoldadır. Bir sonraki atama dönemine yeni yönetmelikle gireceğiz inşallah." diyerek devam ettiği konuşmasında,  "Müdürlerimizin sorunlarını biliyoruz ve çözüm için gayret ediyoruz. Hep birlikte  mücadele ederek hem sorunlarımızı çözeceğiz hem de sendikamızı büyüteceğiz. Vergi dilimi başta olmak üzere bir dizi çözüm bekleyen özlük talebinin olduğunu biliyoruz. Bu probleminin ve daha bir çok sorunun elbirliği ile çözüleceğine inanıyorum.dedi. Kariyer Basamakları Sınavı yerine 5  yılını dolduran öğretmenin Uzman Öğretmen, 10 yılını dolduranın ise Başöğretmen olması gerektiğini"  dile getirdi.

 Şekerci, 3600 Ek gösterge, Kılık kıyafet dayatması, nöbete ücret gibi devrim niteliğindeki kazanımlarımızdan sonra tüm eğitim sorunlarının çözümü konusunda sendikamızın emeği  inkâr edilemez." dedi.

Şube Başkanımız İdris  Şekerci konuşmasının finalinde " Eğer bugün Gazze ve Filistin üzerine destek cümleleri kuruyorsak ve insani yardım noktasında Memur Sen olarak inisiyatif alınıyorsa Kudüs Şairi, Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan'ın kurduğu Eğitim Bir Sen'in  daha güçlü olması için yeterli bir sebeptir. Bu noktada desteklerinizi bekliyorum" dedi.

 Beyoğlu Okul Müdürleri buluşmamız soru cevap faslı sonrası çay muhabbeti ile sona erdi.