İstanbul 6 Şubesi

DÜNYA AÇIK CEZAEVİ; FİLİSTİN

Şubemizin eğitim ve kültürel etkinlikler markası Maarif Mektebi organizasyonu ile Kağıthane Belediyesi Nikah Salonu'nda ümmetin kanayan yarası Filistin davasını konuştuk.

Programa, terörle mücadele bölgesinde şehit olan 12 askerimiz ve Gazze'de hayatını kaybeden kardeşlerimiz için okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladık.
Dünya Açık Cezaevi konulu panelin açış konuşmasını yapan Sube Başkanımız İdris Şekerci, On yıllardır devam eden PKK ile mücadelemizle bugün Filistin'de ve Gazze'de olup bitenler arasında bir bağ olduğunu asla unutmayalım. Zira, ülkemizin başına musallat edilen PKK ve PYD'nin destekçisi ile işgal devleti İsrail'i destekleyen emperyalist güç aynıdır.  Tırlar dolusu silahı PKK ve PYD'ye gönderen ABD, dünyanın gözleri önünde İsrail'i desteklemeye ve  siyonist işgalcilerin hamiliğini yapmaya devam etmektedir. " dedi.

 Şekerci, "Eğer biz Gazze'de bugün Filistinlilere sahip çıkamazsak arz-ı mevud safsatası ile gözünü Filistin topraklarının da ötesine diken israil'in hedefi,  Nil ile Fırat arasındaki kocaman bir coğrafyadır. Ve  bu da ülkemizin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesini de içine alan bir kara parçasını ifade etmektedir." tespitini yaparak, "Gazze'ye sahip çıkmak Türkiye'ye sahip çıkmaktır"  diyerek sözlerini tamamladı.

Eğitimci Yazar  Osman Koca 'nın oturum başkanlığını yaptığı panelin konuşmacıları, Yedi İklim dergisinden tanıdığımız, Gazeteci Yazar Ali Haksal ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öğretim görevlisi Prof.Dr. Mustafa Özel  Hoca idi.

İlk sözü alan Ali Haydar Haksal, Filistin topraklarına Yahudilerin yerleşim süreci hakkında kronolojik bilgi vererek " Filistin İçin Ne Yapabiliriz?" sorusuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr.Mustafa Özel, Sezai Karakoç'un "Ey Yahudi" şiiri üzerinden ve bir "Umut İnsanı" olarak üstadın Filistin'e ilişkin kanaatlerini paylaşarak "Hepimizin Filistin için yapabileceği şeyler vardır. Yeter ki umutsuzluğa kapılmayalım, er ya da geç, görürüz ya da göremeyiz Filistin ve Gazze bir gün hürriyetine kavuşacak." dedi.

Panelin oturum başkanlığını da yapan Osman Koca,  "Filistin Diriliş ve Direniş Edebiyatı" na dair kanaatlerini paylaştı.
Koca, "Filistin'in sanat ve edebiyatını Nekbe öncesi ve Nekbe sonrası olarak değerlendirmemiz gerekiyor. Filistin'in sanatçılarından söz ederken Naci El-Ali'nin "Hanzala" sına ayrı bir pasaj açmamız gerekiyor." dedi. 6 Ekim'den bugüne kadar yaklaşık 60 edebiyatçı ve sanatçının şehit edildiğini, toplumun her kesiminden insanın Filistin davası için hayatını feda ettiğini  dile getiren Koca,  Filistin üzerine mutlaka okunması gereken eserlerden bir kaçını zikrederek, "Filistin'e sahip çıkmak için önce Filistin hakkında doğru bilgi sahibi olmamız gerekiyor." dedi.

Program, konuşmacılara çiçek takdimi ve aile fotoğrafı çekimi ile sona erdi.