İstanbul 6 Şubesi

SARIYER DE MESLEKTAŞIMIZA YÖNELİK SALDIRIYI KINAYAN BASIN AÇIKLAMASI YAPTIK.

Sarıyer Prof Ali Kemal Yiğitoğlu Orta Okulu bahçesinde diğer sendika ve sivil toplum kuruluşlarınında katıldığı basın açıklamasını Şube bakanımız İdris Şekerci şu sözlerle gerçekleştirdi..

Bugün burada; Eğitim Bir Sen yönetimi, üyelerimiz ve okul öğretmenlerimizin katılımıyla dün Sarıyer Prof Ali Yiğitoğlu Ortaokulumuzda öğretmen arkadaşımıza yapılan saldırıyı protesto etmek amacıyla toplanmış bulunuyoruz.

Öncelikle bu menfur saldırıyı ve kamu çalışanlarına yönelik tüm şiddet eylemlerini bütün benliğimizle lanetliyoruz.

Öğretmene Şiddet İnsanlığa İhanettir! Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum!" duyarlılığı ile öğretmene saygının esas olduğu yerden, öğretmenin kadın olmasını bile önemsemeden yumruk atacak vandalizme geldik ne yazık ki!
Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu öğretmeni üyemiz N.Ö, akran zorbalığı yapan bir öğrencisini -ki benzer nedenler yüzünden bir başka okuldan ara dönemde nakil yoluyla geldi- uyarması üzerine öğrencisi "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz!" diyerek öğretmenini tehdit edilmiştir. Öğretmen arkadaşımız "Evladım! ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyarması üzerine öğrenci babası Ali Çarık 'ı okula davet eder.
Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığını öğrendiğimiz öğrenci velisi, okul koridorunda gördüğü bayan öğretmenimize yumruk atarak darp etmiştir. Öğretmenimiz, aldığı darbe yüzünden yaralanmış ve ambulans ile hastaneye sevk edilmiş ve iş göremezlik raporu verilmiştir. Öğretmeninize acil şifalarla birlikte geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.
Öğretmen arkadaşımıza yapılan bu şiddeti lanetliyoruz.
Eğitim Bir Sen olarak -üyemiz olsun olmasın- öğretmene yapılan bu saldırının takipçisi olacağımızı ifade ediyor, bugün de yarın da öğretmene şiddeti reva gören sorunlu anlayışla hukuk önünde mücadele edeceğimizi hatırlatmak istiyoruz.
Öğretmenini güvence altına alamayan sistemin artık değişmesini istiyoruz. Nasıl ki şiddete maruz kalan sağlıkçı, şiddete başvuran hastaya sağlık hizmeti vermeme hakkına sahipse biz de eğitim hakkından mahrum etme hakkına sahip olmalıyız.
Bu menfur saldırıyı gerçekleştiren şahsın tutuklu yargılanacağına ilişkin aldığımız bilgi üzüntümüzü bir nebze olsun gidermiştir. Dün yaşanan bu vahim şiddet olayının gerçekleştiği ilk andan itibaren süreci yakından takip ettik. Genel Merkezimiz düzeyinde konunun takipçisi olduk. Milli Eğitim Bakanımız, İl Milli Eğitim Müdürümüz konuyla yakından ilgilenmiş ve öğretmenimizle doğrudan temas kurarak hem geçmiş olsun dileklerini iletmiş hem de konunun takipçisi olacaklarını iletmiştir.
Eğitim Bir Sen olarak Sayın Bakanımıza eğitim çalışanları adına teşekkür ediyoruz.
Gündemde olan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılacak değişiklik görüşmelerinde eğitimciye şiddet konusuna da yer verilmesini ve öğretmenleri güvence altına alacak yasal düzenleme yapılmasına neden olacak bir iradeye vesile olmasını temenni ediyoruz.

Basın açıklaması sonunda Şube yönetimi ve diğer sendika yöneticileri ile okuldaki öğretmenler odasını ziyaret ederek eğitim çalışanlarının her daim yanlarında olduğumuzu ifade ettik.

Gerek yerel gerekse de ulusal basının yoğun olarak takip ettiği basın açıklamamız öğretmene şiddeti kınayan sloganlarla sona erdi.