İstanbul 6 Şubesi

EĞİTİM BİR SEN İSTANBUL ŞUBELERİ DİVANI KAĞITHANE'DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şubemizin ev sahipliğinde Kağıthane Belediyesi Yeni Kültür Merkezi'nde  İstanbul Şubeleri Genişletilmiş İl Divanı toplantısı yapıldı. Şubemizin ev sahipliğinde gerçekleşen Sahur programına Genel Başkanımız Ali Yalçın, Ak Parti İstanbul İl Başkanı  Osman Nuri Kabaktepe ve bir çok STK temsilcisi ile İstanbul'umuzun tüm şubelerinin  yetkili kurulları katıldı.

 

Beşiktaş Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ömer Sengün'ün  Kur'an tilaveti ile başlayan program, ev sahibi sıfatıyla İstanbul şubeleri adına   Şube Başkanımız İdris Şekerci’nin selamlama konuşması ile başladı.  Şekerci " Onbor ayın sultanı Ramazan ayı sonunda bir bayramı idrak edeceğiz. Hemen ardından ide hep birlikte çalıştığınızda -İnşallah- bizi bekleyen iki güzel bayramın daha var." dedi. Şube Başkanımız Şekerci, 14 Mayıs genel seçimlerine  ve 15 Mayıs mutabakatlarına atıfta bulunduğu değerlendirmesinde bugünün mimarı, geleceğin teminatı olan teşkilatımızın bu anlmada tarihi sorumluluğunun olduğunu belirtti.

Ak Parti İstanbul İl Başkanı  Osman Nuri Kabaktepe ise, "siyasi kimliğimden ziyade emekli bir öğretmen olarak toplantınıza katılmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum" diyerek başladığı konuşmasında, yaklaşmakta olan 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde tarihi bir dönemeç yaşanacağını, bu seçimin "Olmak ya da solmak" gibi iki seçenekli olduğunu, Türkiye'yi 20 yılda yeniden imar ve ihya ederek olduran bir zihniyet ile Türkiye'yi soldurmya ve durdurmaya talip bir anlayışın arasında bir rekabet olduğunu dile getirdi.

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanımız Ali Yalçın'ın salonun adrenalini yükselttiği konuşmasında, "Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Memur Sen’in son 15 yılda Ülkemizde yaşanan tüm müspet gelişmelerde etkin bir rol oynamıştır. Memurların sayısız özlük haklarının kazanılmasının yanında,  ülkemizde yaşanan 17-25 Aralık, gezi kalkışması ve 15 Temmuz darbe girişimi dahil pek çok iç ve dış tehditlere karşı Memur Sen'imiz  dik duruşuyla milletimizin gönlünde taht kurmuştur."

Genel Başkanımız Yalçın,  Memur Sen ve Eğitim Bir Sen olarak dün olduğu gibi bugün de  yarın da  ülke menfaatlerinin yanında olacaklarını ifade ettiği konuşmasının devamında, "Teşkilat olarak hem 14 Mayıs'ta hem de 15 Mayıs'ta bu tarihî sorumluluğumuzun gereğini yerine getireceğiz" dedi.

Katılımın oldukça yüksek olduğu,  İstanbul Şubeleri Genişletilmiş İl Divan toplantısı,  sahur ikramı ve hatıra fotoğrafları çekimi ile sona erdi.