İstanbul 6 Şubesi

Yeni Yıla Şube Divanı İle Başladık

Yeni yılın ilk Şube Divanı toplantısını tam kadro ile katılımla Kağıthane İlçemizin özel kurumlarından Çözüm Koleji'nde yaptık. 

İstanbul'umuzda yeni kurulan 10 No'lu üniversite şubesi başkanı Mustafa Demir'in de misafir olarak katıldığı Şube Başkan Yardımcısı Sedat Işık’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen Şube Divanı'mızda şube başkan yardımcılarımız sorumlu oldukları sekreteryaların faaliyetleri hakkında bilgi vermesi ile başladı.

Sekreteryalardan sonra söz hakkı alan Şube Kadın Komisyonu Başkanı Beytül Demir ve Genç Memur Sen Başkanı Levent Gülel'in konuşmalarından sonra söz alan İlçe temsilcilerimiz, okul ziyaretlerinde karşılaştıkları sorunlar ve üyelerden gelen sorular hakkında değerlendirme yaptılar.

Beyoğlu, Beşiktaş, Kağıthane, Sarıyer ve Şişli İlçeleri yönetim kurulu üyelerinden gelen sorulara değinilen şube divanımızda son sözü Şube Başkanımız İdris Şekerci aldı.

Sözlerine yeni dönemde "hedefi belli, hedefe gidilecek yöntemi belli bir anlayışla hareket edeceğiz" diyerek başlayan Şekerci, "Şube Divanınımızı bundan sonra daha aktif ve işlevsel olacağını ve periyodik olarak gündemli olarak toplayacağız " dedi.

Şube Başkanımız Şekerci,  "Alandan gelen, yani sendikacılığın başladığı yer olan öğretmenler odası sorularını tek tek dinlediğini ve notlar aldığını; gerek şube olarak, gerekse genel merkez olarak çözüm odaklı sendikacılık yaptığımızı ifade etmem gerekir." diyerek;

 Her bir Şube Divanı üyesinin en az başkan kadar şubeyi temsil ettiğini,  sendikalı değil sendikacı olarak bu bilinçle hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

Şekerci,

 "Okullarda işyerlerinde üyelerimizin nabzını tutması gereken biziz" diyerek Şube Divan'ın misyonuna atıfta bulunduğu konuşmasının bitiminde,  algıların olguların önüne geçmemesi için güçlü bir mücadele verileceğinin altını çizdi.

Şube Başkanımız İdris Şekerci konuşmasını bitirirken;

Biriz,

Beraberiz,

Hep birlikte Eğitim Bir Sen'iz dedi.