İstanbul 6 Şubesi

Yeter Artık Elini Üstümden Çek

Bize Hakkımızı öğretmeye kalkışan Vali derhal istifa etmelidir.Yalova'ya araç taşıyacak köprünün halatı kopunca mühendisi intihar ediyorsa, Yalova'ya ilim götüren, irfan götüren, insanlık götüren bir eğitimci hayatının baharında hayattan, öğrencilerinden  koparılıyorsa,müsebbibi gereğini derhal yapmalı istifa etmelidir.

     Yalova Valisi kendisini bir öğretmen üzerinden mi bir gönül eri üzerinden mi taktırmaya çalışıyor.Eğer böyle düşünüyorsa kim takar Yalova valisini...Biz, pantolonun kumaşı, kazağımızın yakası, ayakkabımızın topuk boyu, ense tıraşımız ve bıyığımızla ilgilenen bir yönetmeliği, antidemokratik dayatmayı kabul etmiyoruz. Bunun için uzun süredir sivil itaatsizlik gösteriyor, kravat takmıyoruz. Yalova Valisi, eğer bunu bilmiyorsa bir kez daha kendisine hatırlatıyoruz.  Bu konuda kararlıyız. Öğrencilerin serbest kıyafet hakkının olduğu yerde, öğretmene, kamu çalışanına ne giyeceğine karar veremeyen insan muamelesi yapılmış olması asla kabul edilebilir bir şey değildir. Onun için bizim kazağımızın yakası, pantolonumuzun kumaşı, saç tıraşımızla ilgilenen yönetmeliği antidemokratik buluyoruz. Bu konuda eğitim çalışanlarının iradesine ipotek koymaya çalışan Kenan Evren’in yönetmeliğinin, öğretmenleri, eğitim çalışanlarını asker gibi görme alışkanlığının Türkiye’de artık tarih olması gerektiğini düşünüyoruz. Bizim medeniyetimizin boynumuza taktığımız iki parçalık Hırvat geleneği ile oluşmadığını, onu taktığımızda medeni, takmadığımızda gayri medeni olduğumuz anlayışını doğru bulmuyoruz -

    Milletin gözden geçirdiği ve gözünden düşürdüğü valiyi hükümet de tekrar gözden geçirmeli kararını vermelidir.

Eğitim Bir Sen olarak boynumuzdaki kıraattan,ceketimizin düğmesinden kendisine beyefendilik, ağalık, beylik devşirmeye çalışanlara dur dedik. Ne giyeceğimize biz karar veririz dedik. Darbe zihniyetini de darbecilerin yönetmeliğini de tanımıyoruz dedik.Kıyafet konusunda sivil itaatsizliğini Eğitim Bir Sen olarak başlattık ve devam ettiriyoruz.

Bugün bu mücadeleye destek olanlar, özgürlük ve insanlık yolunda mücadele verenler asla unutulmayacaklar bunun karşısında duranlar ise müebbet ceza yeri milletin vicdanlarının en karanlık dehlizlerinde yok olmaya mahkum olacaklardır.

  Öğretmenimize Allah'tan rahmet dilerken valiye derhal görevi bırak diyoruz