İstanbul 6 Şubesi

Genel Başkan Yardımcımız İş Yeri Temsilcilerimize Hitap Etti

Eğitim Bir Sen İstanbul 6 Nolu Şube olarak, çalışma alanımızda bulunan kurumların iş yeri temsilcileri ile Beyoğlu Öğretmen Evi’nde bir araya geldik.

 

 

İş Yeri Temsilcileri toplantısına, Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın YAYLA’nın yanında Şube Başkanı İdris ŞEKERCİ, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri,İlçe Temsilcileri, Şube Kadın Kolları, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri de katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda  konuşan Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla,Sendikamızın Kurucusu Merhum Mehmet Akif İnan’ı, ebediyete intikal etmiş yol arkadaşlarını anarak ve sendikaya emeği geçmiş dünden bugüne ve bu günden sonra da  sendikayı “Zirveden Yeni Ufuklara” taşıyacak sendikacıları selamlayarak konuşmasına başladı.

Yalçın Yayla, sendikanın kuruluş amacından bahsederken, bugünlere gelirken de beslendiği değerlerden bahsetti.Necip Fazıl Kısakürek’ten, Mehmet Akif Ersoy’dan milli ve manevi değerlere dair önemli tespitlerini zikretti.

Sendikanın çalışmalarından, kazanımlarından ve projelerinden  bahsederken, iş yeri  temsilciliğinin iş yerinde Genel Başkan Yetkisinde önemli bir görev olduğundan bahseden konuşmasıyla iş yeri  temsilcilerine  hitap etti.

Programda konuşan Şube Başkanı İdris Şekerci de, İstanbul’da son kurulan şube olmamıza rağmen, Şube Yönetim Kurulu  dava arkadaşlarımın, ilçe temsilcilerimizin ve özellikle iş yeri temsilcilerimizin fedakarana gayretleriyle şubemizin hızla büyüdüğünü, ilk baştaki üye sayısının altı kat yedi katına çıktığından bahsetti.

Şekerci, Şubenin kurulduğu güne bakıldığında, bugünkü üye sayısının memnuniyet verici olduğunu söylerken, bu  üye sayısını yeterli bulmadığını da vurguladı.Şekerci, “Eğitim Bir Sen emeğin adı ise, ekmeğin adı ise, alın terinin adı ise, mücadelenin, ahlakın, değerlerin adı ise bu sayıyı yeterli bulmuyorum.Bizim sendikamız Eyüp sabrını, Ömer adaletini , Ebubekir fedakarlığını çalışma ve mücadele düsturu edinmişsek ve hala hitap ettiğimiz meslek gurubunun tamamını mücadelemize ve davamıza dahil edemediysek, demekki bu değerlerimizi meslek gurubumuza tam olarak  anlatamamışız. Eğitime, milletimize ve ülkemize olan sevdalımızı meslek gurubumuza iyi ifade edememişiz. Burada biz başta üst yöneticiler olarak,  Eğitim Bir Sen üyelerinin davasına inancını, sendikasına katkısını yeniden büyük medeniyet, yeniden Büyük Türkiye hedefine olan hayalini gözden geçirip, hepimizin öz eleştiri yapmamız gerekir. Sendikamızın Türkiye geneli  üye sayısını  Üç yüz binlerde değil milyonlara, şubemizi üç binlerde değil  on binlere ulaştırma hedefinde olmalıyız.Bunun olacağı konusunda da  sizlerin bugünkü katılım durumunuzdan, istekli görünüşünüzden oldukça umutluyum. ” Dedi. Şube Başkanı Şekerci, iş yeri temcilciliğinin önemini belirten sözlerle konuşmasını sürdürdü.

Program, Teşkilatlanmadan Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Murat Kendigelen’in , teşkilat eğitimi konusundaki  bir sunumu ile bitirildi