İstanbul 6 Şubesi

Genel Başkanımızın Katılımıyla Üyelerimizle İftar Yaptık

Genel Başkan Ali Yalçın Eğitim Bir Sen İstanbul 6 ve Bem Bir Sen İstanbul 6 Nolu şubelerin birlikte yaptığı "Üyemiz kazansın, ülkemiz kazansın" temalı iftar programına katıldı

Kâğıthane İftar Programında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Dünyanın neresinde mazlum, mağdur varsa oradayız, olmayı da sürdüreceğiz. Çünkü bizce acının, mağduriyetin rengi olmaz. Dünyada adaletsizlik, eşitsizlik kol geziyor. Biz Memur-Sen olarak bu küresel adaletsizliğin ve eşitsizliğin de karşısında, mağdurların ve ezilenlerin yanındayız. Küresel adaletsizliğe karşı emeğin mücadelesini veriyoruz. Biz emek ve emekçinin tarafındayız” dedi.

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitim-Bir-Sen ve Bem-Bir-Sen İstanbul 6 No’lu Şubeleri tarafından organize edilen İstanbul Kâğıthane İftar Programı, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, Eğitim-Bir-Sen İstanbul 6 No’lu Şube Başkanı İdris Şekerci, Bem-Bir-Sen İstanbul 6 No’lu Şube Başkanı Sedat Bika, İl-ilçe yönetimleri ve çok sayıda Memur-Sen üyesi ve ailesinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yalçın: Yarım Asra Yürüyoruz

Teşkilata hitap eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen’in müjdenin kurşun yükünü taşıdığını ifade ederek, “İmanın güneş yüzlü çocuğunu yetiştirme sevdasının örgütlü hali Memur-Sen’in kıymetli ailesini selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

kagithane8

Yalçın, İstanbul’un fethinin yıldönümü vesilesiyle Fatih Sultan Mehmet’i ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi. Sınırötesi operasyonu için TSK’ya muvaffakiyetler dileyen Yalçın, “Ülkenin selameti için ter döken yiğitlerimizin Allah işini kolaylaştırsın” diye konuştu.

Memur-Sen’in çeyrek asrı doldurduğunu ve örgütlü gücünü artırarak yarım asra yürüdüğünü belirten Yalçın, besmeleyle başlanan yolculuğun, hamd edilmesi gereken bir başarıya ulaştığının altını çizdi.

Evrensel anlamda nerede mazlum varsa orada olduklarını, mazlumun ve mağdurun dili sorulmaz anlayışını kuşandıklarını kaydeden Yalçın şöyle devam etti:

“Dünyanın neresinde mazlum, mağdur varsa oradayız, bu tavrımızı sürdüreceğiz. Çünkü bizce acının, mağduriyetin rengi olmaz. Dünyada adaletsizlik, eşitsizlik kol geziyor. Biz Memur-Sen olarak bu küresel adaletsizliğin ve eşitsizliğin de karşısında, mağdurların, ezilenlerin yanındayız. Küresel adaletsizliğe karşı emeğin mücadelesini veriyoruz. Biz emek ve emekçinin tarafındayız.”

Türkiye’nin geçmişte her on yılda bir darbe dönemi geçirdiğini, ekonominin bu şekilde sarsıldığını, çeşitli istikrarsızlık dönemleriyle vatandaşın alım gücünün düştüğünü hatırlatan Yalçın, bu dönemlerin artık geride kaldığını, bunda Memur-Sen’in de milletten yana tavır koyarak katkı sağladığını belirtti.

El Değiştiren Belediyelerde Baskı, Şantaj, Sürgün Var

Seçimden sonra yaşananların, Türkiye’de bazı şeylerin değişmediğini gösterdiğinin altını çizen Yalçın, el değiştiren bazı belediyelerde, “Görülen lüzum üzerine sözleşmeniz tek taraflı fesh edilmiştir” notuyla sözleşmeli personellerin işsiz bırakıldığını belirtti. Yalçın bu belediyelerde, baskının, tehditin, şantajın, sürgünün olduğunu kaydetti.

Bolu Belediyesi’ndeki emekçilerin işlerinden atılmalarına da tepki gösteren Yalçın, göreve başlarken Kur’an öpüp başına koyan belediye başkanını eleştirerek, Hak-İş tarafından gerçekleştirilecek olan eyleme de destek verdiklerini belirtti.

Uslu: Dik Durmaya Devam Edeceğiz

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, seçim sürecinin sonrasında yaşanan sendikal baskılara değinerek, tehdit, baskı ve sürgünlere tepki gösterdi.

İftar programına katılmadan önce Eskişehir’deki sürgünlere karşı eylem gerçekleştirdiklerini söyleyen Uslu, kamu görevlilerine yönelik yakışıksız yaptırımlara karşı dik duracaklarının altını çizdi.

Geçmişten bu yana kamu görevlilerinin çeşitli eşiklerden geçtiklerini belirten Uslu, dik durmaya, özgürlüğü savunmaya devam edeceklerini kaydetti.

Baskılar, Karanlık Günler Olarak Tarihteki Yerini Aldı

31 Mart’ın üzerinden geçen iki ayın, el değiştiren bazı belediyelerde çalışan işçiler için mağduriyet dönemi olduğunu ifade eden Uslu şöyle devam etti.

“Bu iki ay, Belediyelerin gücünü arkasına alarak, belediye emekçilerinin sendikalarından tehdit ve şantajla istifaya zorlandığı, yandaş sendikalara geçmeleri için tehdit edildiği, sürgünlerin yaşandığı, bu baskıların adeta bir kıyıma dönüştürüldüğü karanlık günler olarak tarihteki yerini aldı. Yaşadığımız bu süreçte, geçmiş alışkanlıkları ile gücü eline aldığı gibi millete karşı müesses nizamı, vesayeti diriltmeye çalışan histerik bilinçaltı ile bir kez daha karşı karşıya geldik.”1’lerle başlayan yolculuğun bugün milyonlarla ifade edildiğini ve örgütlü güçleriyle memurların temsilcisi konumunda olduklarını aktaran Eğitim-Bir-Sen İstanbul 6 No’lu Şube Başkanı İdris Şekerci, bunda emeği geçen tüm Memur-Sen ailesine teşekkürlerini iletti.

Bem-Bir-Sen İstanbul 6 No’lu Şube Başkanı Sedat Bika ise yaptığı konuşmada Türkiye’nin önemli bir seçim atmosferine girdiğini belirterek, sandık güvenliklerinin sağlanması gerektiğini ifade etti.