Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcımız Teyfik Yağcı ,Eğitim Bir Sen İstanbul 6 Nolu Şubemizin Yıldız Teknik Üniversitesi çalışanlarıyla bir araya geldiği programa katıldı.
Yıldız Teknik Üniversitesinin Davutpaşa Kampüsünde yapılan programa Şube Başkan Vekili Kadir Bolat, Şube Başkan Yardımcıları Müjdat Kalkan,Hüseyin Çömlek,Sedat Işık’ın yanında,1 Nolu Şube Başkanı Emrullah Yılmaz,YTÜ temsilcimiz Doç.Dr.Yusuf Zeren,YTÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. Salim Yüce,Dekanlar ve çok sayıda davetli katıldı.
Programda konuşan Genel Başkan Yardımcımız Teyfik Yağcı,Eğitim-Bir-Sen’in sendikacılık çizgisine ve sivil toplum örgütlerinin önemine dikkat çekerken, günümüzde hükümetlerin attığı demokrasi yanlısı adımlarda sivil toplum örgütlerinin rolünün büyük olduğunu kaydetti. Türkiye’nin en büyük eğitim sendikası olduklarını dile getiren Yağcı, istikrarlı büyümelerinin, yaptıkları çalışmaların, çalışanların sorunları ile örtüşmesinden kaynaklandığını belirtti. Bu yıl Ağustos ayında yapılacak olan toplu sözleşmeye de değinen Yağcı, toplu sözleşmenin bir Memur-Sen kazanımı olduğunu, memurlar için en iyisini almak yolunda mücadele edeceklerini söyledi.
Örgütlü azınlıkların her zaman örgütlenmemiş ve organize olamamış çoğunluklara hükmettiğine dikkat çeken Yağcı, “Örgütlü olmanın gücü vardır. Örgütlü olmak, el ele vermek, kol kola girmektir. Herkesin kendi hakkını, kendi malını korumak için birleşmek ve güç meydana getirmektir. Sendikacılık budur” dedi.
“Fikir ve düşünceleri zorbalık zinciriyle bağlayanların, bu milletin evlatlarıyla tavla zarı gibi oynayanların oyunlarını bozduk” diyen Yağcı, şöyle devam etti: “Bizler onurlu bir mücadelenin insanlarıyız. Bizim sorumluluğumuz, ülkemizle sınırlı değil, bütün dünyayı saran, mazlumları kucaklayan bir sorumluluktur. Biz gelecek günlerin, kalıcı ve daimi iş ve eylemlerin sendikasıyız. İnsan odaklı, insanı merkeze alan, onun hak ve hukukunu gözeten bir teşkilatız. Barışın, kardeşliğin sendikasıyız.”
Hak ve hukuktan taviz vermeden büyüdüklerini ve aynı şekilde büyümeye devam edeceklerini söyleyen Yağcı, “Önümüze çıkan engelleri, engebeleri sabırla, dirayetle, metanetle, ferasetle; heyecanımızı daima diri tutarak, teşkilatımızla el ele, gönül gönüle, omuz omuza vererek dayanışma içinde aştık ve inşallah aşmaya devam edeceğiz” dedi.
Yıllardır sendikacılığı milletin ve değerlerimizin aleyhine kullananların beyliklerini sona erdirdiklerini ifade eden Yağcı, sendikacılığa yeni bir anlayış ve ruh kazandırdıklarını vurgulayan Teyfik Yağcı ,ideolojik körlüğün milleti de, devleti de götüreceği yerin zifiri karanlık olduğunu kaydetti. Yağcı, “Eğitim-Bir-Sen, yaptığı çalışmalarda ideolojik saplantılardan uzak, ilmin aydınlığındaki faaliyetleriyle sendikacılığa yeni bir bakış açısı kazandırmıştır. Zira milletin hafızasındaki sendikacılık algısı; kırıcı, tahripkâr, millet ve değerler düşmanlığı olarak yer almıştır. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen bu algıyı değiştirmek için kolları sıvamıştır. Milletle birlikte, milletin değerlerine sahip çıkarak, insanı merkeze alan ve insan hak ve hukukunu ön planda tutan sistemli ve fedakâr çalışmalarıyla yeni bir sendika ve sendikacı algısını yerleştirmektedir” şeklinde konuştu.
Programda söz alan Üniversite Dekanlarından Prof. Dr. Ulvi Avcı Ata da bir konuşma yaptı.Konuşmasında sendikaların sivilleşmeye ve hak aramaya katkılarını değerlendiren Avcı,demokratik hak arama çizgileri içinde olmak kaydıyla hak ve özgürlükler için her türlü duruşun sendikal bir hak olduğuna değindi.Hak mücadelesinde de Eğitim Bir Sen’in verdiği mücadeleyi taktirle karşıladıklarını belirtti.Dekan Avcı,üniversite çalışanlarının ilgilenilmesi gereken bir kısım sorunları olduğuna da değinirken,sendikalardan bu sorunların çözümü konusunda aracılık yapmalarını, beklediklerini söyledi.
Programda konuşan Şube Başkan Vekili Kadir Bolat ; “1992’nin subat soğuğunda merhum Mehmet Akif İnan ve adanmış bir gurup öğretmenin öncülüğünde kurulan Eğitim-Bir-Sen kamu görevlilerinin sendikal hakları kazanma noktasında öncülük yapmıştır. 2001 senesi 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikal kanunu ile tüzel kişiliğe kavuşana kadar da sivil itaatsizliğin bayraklaşan adı olmuştur.” dedi.
Sendikacılığı “Değerler ve ilkeler ekseninde özlük ve özgürlük hakları için mücadele” olarak tanımlayan Kadir Bolat “Birkaç inanmış adamın kurduğu ve bugün 230000’i aşan üyesiyle Türkiye’nin yetkili, yetkili olmaktan öte etkili sendikası olan Eğitim-Bir-Sen ülkemizin sivilleşmesi, normalleşmesi ve demokratikleşmesi adına büyük çalışmalar yapmıştır ve yapacaktır.” dedi.
Sivil ve özgür düşüncenin bayraktarı olması gereken üniversitelerin sendikalılaşma noktasında yetersiz kaldığını söyleyen Bolat tüm YTÜ çalışanlarını Eğitim-Bir-Sen çatısı altında buluşmaya davet etti.
YTÜ temsilcimiz Doç. Dr. Yusuf Zeren ise yaptığı hoşgeldiniz konuşmasında katılımın yoğunluğundan duyduğu memnuniyeti dile getirirken,Yıldız’da güvene dayalı,samimiyete,dürüstlüğe ve inanmışlığa dayalı bir sendikacılık yaptıklarına,hiç kimseyi kandırmadan haklı olduklarını düşündükleri konularda kimseden çekinmeden ve hiçbir hesaba girmeden sonuna kadar gittiklerine,bu yüzden de herkesin taktirini topladıklarına değindi.Bu taktirin teveccühü olsa gerektir ki kısa sürede üye sayılarını ikiye katladıklarını belirten Zeren, sendikacılık anlayışında merhum Mehmet Akif İnan’ın çizgisinden,kararlılığından ve inancından hiç sapmadan yollarına devam edeceklerini vurguladı.YTÜ temsilcimiz Doç. Dr. Yusuf Zeren programa katılan herkese teşekkür etti.