İstanbul 6 Şubesi

Maarif Mektebinden Son Kale Aile

Maarif Mektebinde Aile’yi Konuştuk

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 6 No’lu Şube olarak başlattığımız “Maarif Mektebi” programlarının bu ayki semineri 11 Şubat Salı günü Saat: 19.00’da Gültepe Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Sosyolog Yusuf Özkan ÖZBURUN’un konuşmacı olduğu toplantıya katılım yoğun oldu. 

“Maarif Mektebi” programı kapsamında Sosyolog Yusuf Özkan ÖZBURUN rehberliğinde “SON KALE AİLE” semineri gerçekleştirdi.


Programın sunuculuğunu Kağıthane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdullah Ağırtmış yaptı. Program Beşiktaş Mehmetçik İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ömer Şengün Kur’an tilaveti başladı.

Şube Başkanımız İdris Şekerci yaptığı açılış konuşmada, “Medeniyetleri ayakta tutan en önemli etkenlerden biri maarif sistemidir. Zira maarif sistemi, ilmiye sınıfını, ilmiye sınıfı da medeniyetin diğer taşıyıcı unsurlarını yetiştirir. Medeniyet özgeçmişimizin maarif davası içerisinde, büyük ilim adamları yetişti. Maarif sistemimiz, tarih boyunca ilim ve irfanı merkeze alarak çok güzel bir şekilde işledi. Dünya ve ukbanın anahtarını, bilinmeyenlerini bu irfan mekteplerimiz çözdü, çözmeye çalıştı. Asırlarca ulema, üdeba, ümera yetiştirdi. Maalesef maarif sistemimizin ihya kodlarında sarsıntılar yaşandığında, tüm gönül coğrafyamız sathında yolunda gitmeyen bir şeyler olmaya başladı. İnancına, kimliğine, kültürüne yabancılaşmayı esas alan sömürü ürünü kültürel kodlar, zamanla maarif sistemimizi içten içe çürütmeye başladı. İlimde, fende, teknikte ve ailede yaşanan her bir gelişme batı uygarlığının fesahatiyle birlikte içselleştirildi. Bu çürümüşlükten kurtulmanın tek formülü, medeniyet tasavvurumuzda öze dönüş yaparak asıl kaynaklara yönelmektir. Bu mana itibari ile başlatmış olduğumuz “Maarif Mektebi” programımız kapsamında “Son Kale Aile” konferansımıza hepiniz hoş geldiniz” dedi.

Programın konuğu Sosyolog Yusuf Özkan ÖZBURUN son kalenin aile olduğunu belirterek, “Aileler barut fıçısı gibi kaynıyor. Aile kalesi yıkıldığı zaman bütün toplum düşer. Ailenize sahip çıkın” dedi.

ÖZBURUN, son kale olarak nitelediği ailenin yıkılmaması için yapılması gerekenleri anlattı: Kadın ve erkek faşizmine yönelik kadın veya erkek vurgusundan uzak duralım. Cinsiyetçi söylemlerden kaçınalım. Çocuğu en çok etkileyen anne baba arası ilişkilerdir. Aşırı sevgiden uzak durun. Her şeye yasak getirmeyelim. Sohbetin, muhabbetin, atmosferin Olduğu ailede teknoloji bağımlılığı düşer. Çocuklarımızı ve kendimizi meşgul etmeliyiz.
Evlerimizi küçük bir kültür merkezi yapalım. Evimizi bir eğlence merkezi yapalım. Aklımızı, zihnimiz meşgul edecek meşguliyetler bulalım.

Haklı Olmaktansa Mutlu Olmayı Tercih Et!

 

ÖZBURUN, Haklı olmanın mücadelesi, mutluluğun düşmanıdır. Mutluluğun, huzurun yolu haklılık mücadelesinden vazgeçmektir. Gereksiz didişmelere girmeyin. İnsan medeniyetinin temeli aileden geçer, aileyi keşfetmediğin zaman hiçbir yerde huzur bulamayacaksın. İstediğin kafelerde dolaş, istediğin mekânlarda dolaş bulamayacaksın.