İstanbul 6 Şubesi

MAARİF MEKTEBİ'MİZE İLK KONUK İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLDU.

Eğitim Bir Sen İstanbul 6 Nolu Şubemizin Eğitim ve Sosyal İşler  Komisyonu sorumluluğunda yürütülen ve ilkini gerçekleştirdiğimiz “Maarif Mektebi” programlarının ilk dersini Beşiktaş Etiler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gercekleştirdik.

  İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci’nin konuşmacı olarak katıldığı toplantıya Eğitim Bir Sen İstanbul Şubelerinden 1 Nolu Şube Başkanı Ferhat Öztürk, 4 Nolu Şube Başkanı Talat Yavuz  ve 3 Nolu Şube Başkanı  Erol Ermiş'i temsilen Şube Başkan Yardımcısı  İsmail Gökçe katıldı. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli  Müdürleri, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Milli Eğitim Ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Şubemizin İlçe Başkanları ile şube sınırlarımızda görev yapan okul müdürlerimiz katıldığı programa ilgi yoğundu.

Şube Başkanımız İdris Şekerci açılış konuşmasında kendi sorunlarımızı kendi kavramlarımız ile tanımlamak ve kendi kavramlarımız ile çözüm üretmemiz gerektiğini ifade etti. Şekerci,İslam dünyasının geçirdiği kırılma noktalarına vurgu yaparak bu coğrafyada kendi medeniyet değerlerimizin  Selçuklu ile mayalandığı Osmanlı ile hayat bulduğuna atıfla Batının meydan okuması olarak ifade edilen islamın fetret devri son yüzyılın oluşturduğu kompleksten kurtuluşun kendi medeniyet değerlerimizi yeniden ihya ile mümkün olduğunu vurguladı.

Maarif Mektebi'mizin İlk konuğu  İstanbul Maarifi'nin lideri İl Milli Eğitim Müdürü Sayın   Yelkenci, Ömer Faruk konuşmasının başında

  Maarif kelimesinin anlamına atıfta bulunarak, Eğitim kelimesinin bu manayı taşımakta yetersiz kaldığını ifade etti.İnsanın 3 selim duygu (aklı selim,kalbi selim ve zevki selim)'ya sahip olduğunda kendisini hakkıyla tanıyabileceğini ve ancak kendini tanıdığında doğru bir yönetici ve kâmil bir insan olabileceğini belirtti. İnsanın yaratılış gayesinde ve yaratılışta aynı olup  mizaçta farklı olmasına değindiği konuşmasında Sayın Yelkenci, yöneticilerin  yönettiklerinin bu farklılıklarını dikkate alarak yöneticilik, öğretmenlerin ise öğrencilerinin farklılıklarını dikkate alarak öğretmenlik yapması gerektiğine dikkat çekti. 

    Yelkenci, ibadet ederken Hakk’ın gördüğünü bilerek nasıl ki ihsan duygusuyla ibadet ediyorsak, çalışırken de aynı şuurla çalışmak gerektiğini, her işimizde rızayı gözeterek adalette, ifrat/tefrit dengesini kurduğumuzda bunun mümkün olabileceğini ifade etti.

 Program sonunda günün anısına kendisine çiçek ve hediye takdim edilen Sayın Yelkenci, programın anlamından ve ortaya konan samimiyetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başka bir Maarif Mektebinde yine bir dersin muallimi olmak istediğini belirterek programa katılanlara ve programı hazırlayanlara teşekkür etti.