İstanbul 6 Şubesi

Kağıthane'de Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanını ağırladık

Şube olarak  Sarıyer’den sonra  “Memur Sen’e Davet Tercihimiz EVET” programımızı Kağıthane’de yaptık.

Kağıthane Belediyesi Nurtepe  Sosyal Tesislerinde yapılan programa Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın yanın da, Kağıthane Kaymakamı, Kağıthane Belediye Başkanı, Kağıthane Ak Parti ilçe Başkanı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden davetliler ve çok sayıda üyemiz katıldı.

Ak Parti İlçe Başkanı ve Kağıthane Belediye Başkanının birer selamlama konuşması yaptığı programın açış konuşmasını Eğitim Bir Sen Kağıthane ilçe  Başkanımız Arif İNANÇ yaptı.

İlçe Başkanımızdan sonra davetlilere hitap eden Şube Başkanımız İdris Şekerci referandumun öneminden, 16 Nisanın bir dönüm noktası olduğundan, referanduma kadar gerekirse üyeye değil EVET’e çalışacaklarından bahseden konuşmasında; “Bize diyorlar ki siyasi parti değilsiniz, niye siyaset yapıyorsunuz, diyorlar. Biz de onlara diyoruz ki evet biz siyasetçi değiliz, kaldı ki 16 Nisan da bir seçim değil yol ayrımıdır. Bizler siyasetçi değiliz ancak bu ülkenin asli unsurları olan bir birey, bir eğitimci, bir sivil toplum örgütü, kısacası vatansever bir vatandaş isek bu referandum siyasilerin kampanyası değil  biz sivillerin gelecek mücadelesidir. Dolayısıyla biz Memur Sen olarak,  Eğitim Bir Sen olarak 15 Temmuz’un bekçisi, 16 Nisan’ın  EVET’çisiyiz.” Dedi.

Şube Başkanımızdan sonra mikrofona davet edilen Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Cumhurbaşkanlığı  Hükümet Sistemi, istikrarı kalıcı hale getirecek. İstikrar, büyümenin teminatıdır. Kalıcı istikrar ile birlikte, ülkemizi dünyanın ilk on,  Avrupa'nın ise ilk üç ekonomisinin içine sokacağız. Onun için 16 Nisan'da çok güçlü bir 'evet' diyerek, hem Batı'ya, hem tüm terör örgütlerine hem de  Türkiye karşıtlarına mesaj vereceğiz." dedi.

Türkiye'nin tarihi bir dönemden geçtiğini aktaran Kaya, 16 Nisan'da yapılacak oylamanın sadece bir referandum olmadığını ifade etti.

Bakan Kaya,  Hollanda'da yaşadığı olayları hatırlatarak, "O gece  Hollanda'da bütün özgürlükleri askıya aldılar. O gece, Holanda'da hareket ve ifade özgürlüğüm kısıtlandı.  Hollanda'da vatandaşlarımıza ve basın mensuplarına atlarla, itlerle saldırdılar. Aynı  Avrupa, terör örgütünün 'hayır' kampanyalarına izin verdi. Yine aynı  Avrupa'da, Sayın Cumhurbaşkanımızın şakağına silah dayanmış pankartlarla, 'hayır' kampanyalarına izin verildi. Kimler, bu hayır kampanlarına katılıyor?  PKK terör örgütü, FETÖ terör örgütünün  Türkiye'den kaçan mensupları." diye konuştu.

Parlamenter sistemin getirdiği tüm zorluklara rağmen,  Türkiye'nin büyüdüğünü dile getiren Kaya, "Cumhurbaşkanlığı  Hükümet Sistemi, istikrarı kalıcı hale getirecek. İstikrar, büyümenin teminatıdır. Kalıcı istikrar ile birlikte ülkemizi dünyanın ilk on,  Avrupa'nın ilk üç ekonomisinin içine sokacağız. Onun için önce 16 Nisan'da çok güçlü bir 'evet' diyerek, hem Batı'ya, hem tüm terör örgütlerine hem de  Türkiye karşıtlarına mesaj vereceğiz. 16 Nisan'da inanıyorum ki referandumun sonucu 'evet' olacak ama biz istiyoruz ki  Türkiye karşıtlarına karşı güçlü bir 'evet' olsun. Yeni ve güçlü  Türkiye'yi siz sevgili öğretmenlerimizle birlikte inşa edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaya, "Evet" diyenleri denize dökmekten bahsedenler olduğunu belirterek, "Ya sen bu yüce milleti Yunanlı ile mi karıştırıyorsun? Bunu söyleyen ana muhalefet partisinin milletvekili. Gerekenin yapılması lazım. Gerekeni kim yapacak? '15 Temmuz kontrollü bir darbe girişimiydi' diyerek bu millete, şehitlerine hakaret eden genel müdür mü yapacak? Maalesef onun bu millete bir özür borcu var, onu dilemesi lazım. Şehitlerimizin yakınlarına ve gazilere bir özür borcu var. Önce o özrünü dilemesi lazım." ifadesini kullandı.