İstanbul 6 Şubesi

Şehitler Tepesi'nde Şehitlerimizi Andık, terörü Lanetledik.

              Eğitim Bir Sen İstanbul  6 Nolu Şube olarak, Beşiktaş’ta polisimize karşı gerçekleştirilen şube  bölgemizde olan bu alçakça ve haince  saldırıyı kınamak, şehit  polis ve vatandaşlarımızı anmak için saldırının 7. Gününde terör saldırısının olduğu saat 10,29’da  üyelerimizle Şehitler Tepesinde buluştuk.

               Dolmabahçe’den meşalelerle patlamanın olduğu yere yere tekbirler getirerek yürüdüğümüz anma ve terörü lanetleme programında şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okundu, önceden şehit adedince yapılan hatimlerin duası yapıldı ve şehitlerimizin ruhuna hediye edildi.

             Anma ve terörü lanetleme programında Şube Başkanımız İdris Şekerci tarafından  bir basın açıklaması yapıldı. Şekerci yaptığı basın açıklamasında;  “Kadim bir medeniyetin bakisi, sahibi, müjdecisi olan bu topraklar dün olduğu gibi bugün de şehit kanları ile ıslanmaktadır. Akan her kandamlasının üzerimize vebali olduğu bilinci ile burada toplandık.

         Geçtiğimiz hafta burada yapılan menfur-hain saldırıda 30 dan fazla çevik kuvvet polisi olmak üzere toplam 44 şehit verdik. Yine bugün Kayseri’de 13 askerimiz şehit oldu. Karanlıkla işi olanlar bombalı araçlarla canımıza kast edenler şunu bilmelidir ki burası BELEŞTEPE değil ŞEHİTLER TEPESİDİR

          Dün olduğu gibi bugün de bu tür saldırıların maksadı bellidir. 80 milyonun kardeşliğine-dirliğine emniyetine-inancına nihayetinde imanına kast eden bu saldırılar bize yılgınlık bize bezginlik bize sessizlik getirmez. Tam aksine imanımız ve birliğimiz daha kavi daha bereketli olacaktır.

            Şunu açık ve net belirtmek istiyoruz ki Halep’in kaderi neyse İstanbul’un kaderi de odur. Filistin’in Kudüs’ün kaderi neyse Kayseri’nin de kaderi odur. Ne Türkiye sınırlarında ne de sınırları aşan gönül coğrafyamızın sınırlarındaki zulme asla razı olmadık, olmayacağız.

             İstanbul’da Kayseri’de, Hakkari’de, Halep’te, Kudüs’te… gönül coğrafyamızın neresinde olursa olsun her mazlumun gözyaşı kor olur yüreğimize düşer, can evimizi dağlar. Bu necip millete de kadim tarihin kendine biçtiği rol gereği her birinin gözyaşını silmek, yarasını sarmak ve hainlerin hesabını görmek düşer.

            Vazifesi halkını can-mal güvenliği olan polisimiz, askerimiz bu vazifesini ifa ederken hain eylemlerle canından olmaktadır. Daha hayatının baharında gencecik bu fidanların maruz kaldığı ihaneti şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.

             Milletimizin-devletimizin başı sağ olsun! Allah bu kardeşlerimizin mekanlarını cennet kılsın. Şehitlik onuru, şehadet şerbeti herkese nasip olmaz. Ya-RAB sen bunu makbul kullarına nasip edersin. Bu onurlu izzetli şehitliği makbul eyle.

            Şehit kardeşlerimizin geride kalan yadigarları bizimdir. Bu emanet bu ülkede yaşayan her bir ferdin vefa hazinesidir. Bu emaneti korumak üzerime vazifedir.        

            Bundan böyle siyasilerimizden beklentimiz, bu hainlerin bulunarak cezalarını almalıdır. Terör kardeşliğimize zarar veremeyecektir. Birilerinin beklediği gibi gözyaşları içinde bu topraklarda bizi göremeyeceklerdir.

           Emperyalizmin ve sömürü düzeninin karşısında hakkı ve vicdanı savunmaya mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz.

           Kadim tarihinde gözyaşının eksik olmadığı bu topraklarda Türk-Kürt-Arap-Şii-Sünni-Hristiyan-Musevi-İsevi demeden dostça – kardeşçe yaşamaya kararlıyız.

           Şundan eminiz ki, Allah mazlumların yanındadır. En güzel intikam alıcıdır. Cennet mazlumların, şehitlerin diyarıdır. En Batı! Ey hainler, bir ölür, bin diriliriz… Şehitlik kanımızda var. Korkaklık ve bezginlik bize haramdır. Hakkın ve sabrın savunucusu olmak inancımızdandır. Eğitim Birsen 6. Nolu şube olarak 44 şehidimize 44 hatim için burada toplandık Bu itibarla şehitlerimizi dualarla ahirete uğurlamak inancımızın temelidir.

            Allah Rahmet eylesin, Allah Cennet eylesin. Dua Müminin silahıdır. Düşüncesi ile tüm ailelere sabır ve dua niyaz ederiz. En kısa sürede bu faillerin yakalanması için hükümete sesleniyor, hainlerden hem bu dünyada hem ahirette davacı olduğumuzu beyan ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.

           Şehitleri anma ve terörü lanetleme programına katılanlar basın açıklamasının bitiminde ellerindeki önceden hazırlanmış şehit isimlerinden oluşan dövizleri patlamanın olduğu yere bıraktılar, fatiha okudular, tekbirler getirerek Şehitler Tepesi’nden ayrıldılar.